Kľúčom k tomu, aby ste vyzerali skvele, nie je dodržiavanie všetkých najnovších módnych trendov. Zostaňte verný svojmu osobnému štýlu. Čo ak však neviete, aký je váš štýl? 

Štýl je spôsob, akým sa jednotlivec vyjadruje prostredníctvom estetických rozhodnutí cez oblečenie, doplnky, účes a spôsob, akým oblečenie kombinuje.

Váš osobný štýl by mal zodpovedať vášmu životnému štýlu, typu postavy a preferenciám farieb.

Preskúmajte svoj šatník

Nájdite inšpiráciu štýlu vo svojom vlastnom šatníku. Darujte veci, ktoré vám už nič nehovoria a nedávajú vám pocit istoty. 

Odfoťte svoje obľúbené kombinácie

Čo je pre váš šatník typické, čo sa stereotypne opakuje? Nemusíte mať rovnaký vzhľad na to, aby ste mali svoj typický osobný štýl.

osobny styl saty na ramienka

Nájdite inšpiráciu

Ak obdivujete nejakých slávnych ľudí pozrite si ich štýl obliekania.  Alebo preskúmajte rôzne bežné štýly, ktoré sa vám páčia, ale i nepáčia. 

Pomôže vám to nájsť kúsky, ktoré by ste mohli mať vo svojom šatníku. Môžete si ich obliecť vždy inak. To dodá vášmu osobnému štýlu pestrosť.  

osobny styl vestovy kostym

Inšpiratívne ikony štýlu môžu byť herci, celebrity, športovci alebo verejné osobnosti, či zaujímavé osobnosti na sociálnych sieťach.

Uložte si obrázky

Môžu to byť kompletné outfity, zaujímavé doplnky a skvelé topánky. Predtým ako pôjdete nakupovať môžete mať jasnú predstavu čo chcete kúpiť. 

Môžete hľadať podľa inšpirácií podobné kúsky. A môzete sa vyhnúť tomu, že nebudete dokola nakupovať v princípe to isté. 

Hľadajte veci, ktoré môžete nosiť po celý rok bez ohľadu na najnovšie trendy.

Dávajte pozor na elegantné farebné kombinácie, zaujímavé textúry, výrazné doplnky a celkový vzhľad.

Môžete požiadať o radu štylistu na aktualizáciu vášho štýlu. Pokojne ma oslovte, rada poradím

Prispôsobte osobný štýl vášmu životnému cyklu, náplne dňa či cieľom..

Nakupujte lichotivé kúsky oblečenia.

Vyberajte podľa typu postavy

?postava v tvare hrušky má zvyčajne definovaný pás s bokmi širšími ako ramená. Noste oblečenie, ktoré pridá objem vo vrchnej časti postavy a naopak kúsky, ktoré opticky zúžia dolnú polovicu postavy. 

?postava  v tvare jablka nemá definovaný pás a má tendenciu priberať v oblasti pásu.  

Noste topy s výstrihom do tvaru písmena V. Tunikové strihy, a tiež šaty v antickom strihu. 

?postava v tvare banánu nemá  definovaný pás. Boky, ramená a pás má v podobnej  šírke. Noste oblečenie, ktoré už má jasný tvar na vešiaku. Môžete pridávať objem aj vo vrchnej aj v spodnej časti postavy s cieľom tvarovať pás. 

⌛️postava v tvare presýpacích hodín má definovaný pás. Je v rovnováhe proporčnosti. Ramená a boky sú v rovnakej šírke. Je to ideál ženskej siluety. Nenoste oversize oblečenie.

?postava v tvare jahody má užšie boky a širšie ramená. Pridajte objem v spodnej časti postavy a naopak, opticky zužujte vo vrchnej polovici. Nenoste lodičkové výstrihy.

Nakupujte podľa farebnej typológie

Je dobré vedieť aký ste typ. Či vám pristanú teplé, studené či neutrálne farby. Tie by mali byť v blízkosti tváre. Bez toho sa jedinečný osobný štýl nezaobíde.

Všeobecné pravidlo: ak máte podtón pleti do žlta, ste teplý typ. Ak do modra, tak studený. Ak to nie je jednoznačné, ste neutrálny typ. 

Ak chcete vedieť aký ste typ, objednajte sa na www.andreaziegler.sk

osobny styl farebny top

Noste doplnky, ktoré personalizujú váš osobný štýl

Vyberte si 1-2 doplnky, ktoré sa stanú súčasťou vašej štýlovej identity, niečo, čo môžete nosiť každý deň, čo si s vami ostatní okamžite spoja. 

Noste svoj charakteristický kúsok v mnohých kombináciách oblečenia, aby ho ľudia spoznali ako váš symbol vášho jedinečného a typického vzhľadu. 

Môže to byť aj výrazný rúž. Perlový náhrdelník. Farebné topánky či ponožky a podobne..

osobny styl ruz

Napríklad Jackie Onassis je známa svojimi veľkými slnečnými okuliarmi. 

Audrey Hepburn si obľúbila skrátené nohavice a balerínky….

Vašou základňou môže byť niečo jednoduché ako osobný šperk alebo i niečo odvážne..

Osobný jedinečný štýl vás definuje. Osobnostne, emočne, profesne. 

Sú v ňom zakomponované aj vaše nálady. Je to vaše DNA.