Ivana ma pozvala k sebe na návštevu. Neprišla som ale na kávu. Prišla som k nej do šatníka. Lepšie povedané upratať a skontrolovať jej šatník. Niežeby mala v ňom neporiadok, ale občas nevedela čo v ňom má alebo aj vedela, ale nevedela ako si to obliecť, skombinovať.

Využívame len 20% šatníka

Štatistiky ukazujú, že sa bežne využíva len 20% obsahu šatníka. Čo je škoda a zároveň veľmi neekonomické. Stačí tak málo, mať v šatníku prehľad a poriadok. Občas veci popresúvať, aby človek prestriedal všetky veci v šatníku. Nielen tie, ktoré sú v popredí.

Pravidelné upratovanie, sprehľadňovanie šatníka pomôže poznať svoj šatník. Aké kombinácie sa dajú vytvoriť, na aké príležitosti sú v ňom jednotlivé kúsky, čo v ňom chýba, čo už tam byť nemusí, a tiež či obsah ladí aj s naším osobnostným vývojom. Aj keď sme už dospelí, stále sa vyvýjame. Ovplyňujú nás rôzne udalosti, ľudia či prostredie. A to všetko by malo byť v súlade s obsahom šatníka. Vnútro by malo ladiť so zovňajškom.

V Ivaninom šatníku

V jej šatníku som našla celkom slušnú pestrosť, ale chýbali tam zásadné základné kúsky. Napríklad mala v ňom síce množstvo farebných mikín, ale všetky s nejakou potlačou či vzorom. Môže sa to ťažšie kombinovať alebo hodiť len v jednej kombínacii či štýlu. Jednofarebné bez potlače mikiny sa dajú v šatníku oveľa efektívnejšie využiť. A nielen na športovú kombináciu. Pokojne k sukni a lodičkám alebo k mokasínam či pánskemu štýlu topánok. K nohaviciam z kostýmu taktiež. Pod mikinu vytŕčajúca košeľa. Jendofarebné kúsky v šatníku sú vďačné kúsky. Dajú sa veľmi ľahko a dômyselne kombinovať. Toto bol veľký nedostatok v šatníku u Ivany.

v ivaninom satniku
v Ivaninom šatníku

Jednofarebné kúsky sú základ

V Ivaninom šatníku chýbali jednofarebné kúsky. Tričká, blúzky, svetre či košele. Mala síce veľa z týchto kategórií, ale všetko na jedno kopyto. So vzrom či infantilným obrázkom. Jednofarebné veci jej chýbali. Tie sa dajú jednoducho kombinovať so vzorovanými vecami. Pre kombináciu vzorov treba mať cit, aby to neskĺzlo do gýču, a treba to tiež vedieť odnosiť. Správne farby oblečenia môžu byť základným piliérom funkčného a variabilného šatníka. A hlavne sú aj nadčasové a vždy to dobre vyzerá. Napríklad červený kostým so zeleným tričkom či blúzkou môže byť úchvatná kombinácia…rozžiari nielen deň ale aj konzervatívny priestor.

Topánky nie sú len tenisky

Ďaľším veľkým nedostatkom v Ivaninom šatníku boli topánky. Prevažovali tenisky. Chápem, pohodlnosť nadovšetko, ale môže to skĺznuť do rovnakého stylingu, rovnakých alebo totožných kombinácií bez nápadu.

Ivanino zadanie ale bolo, že chce byť aj ženská, aj sexy, nechce byť „konzerva“, samozrejme stále to musí byť pohodlné a praktické. Takže sme si spísali zoznam čo treba dokúpiť, čoho by bolo fajn sa zbaviť a čo treba častejšie nosiť. Niektoré veselé tričká majú opodstatnenie v jej šatníku, lebo tiež prednáša na škole a má to pozitívny vplyv pri budovaní si vzťahu so študentami. Snažili sme sa aj tieto zakomponovať to stajlingov aj s konzervatívnymi časťami oblečenia a vznikli celkom zaujímavé kombinácie.

Pozrite si video o tom ako sme upratovali, triedili Ivanin šatník. Chcete upratať, sprehľadniť aj ten váš? rezervujte si termín tu.

V šatníku u Ivany