Nie je sivá ako sivá. Ak nechceš byť šedá myš, obleč sa do sivej. Sivá nie je len jedna. Je to poriadne elegantná farba! 

Sivá môže byť teplá ale aj studená. Je to neutrálna farba. Môže sa hodiť viacerým typom. Čierna nie každému pristane. Niekoho rozžiari, niekomu ublíži. A navyše vytvára určitý odstup, čo nemusí byť tiež dobrý výber, pokiaľ to cielene nechcete. Áno, sú výnimočné protokolové pravidlá, kedy iná voľba ako čierna neprichádza do úvahy.

Sivá je sestra čiernej

Jej sestra sivá je preto univerzálnejšia možnosť. Stačí si len vybrať správnu sýtosť a odtieň. Sivá je síce neutrálna farba, ale aj farebne pestrá. Dajú sa obliecť rôzne sivé odtiene a bude to vyzerať farebne a veľmi elegantne, vkusne. Sivá má navyše tú výhodu, že vyzerá skvele asi s každou farbou.

Sivá zjemňuje.

Napríklad kombinácia čiernej a červenej je príliš kontrastná. Môže pôsobiť až agresívne, surovo. Kombinácia sivej a červenej je preto jemnejšie riešenie a dobrý kompromis. Samozrejme treba dômyselne zladiť správne farebné odtiene, lebo tiež červená nie je len jedna.

Nádherná kombinácia je ružová a sivá. Stačí sa len pohrať s odtieňmi ružovej a sivej, aby to dokonale vystihlo vás. Nie každému pristane totiž rovnaký ružový odtieň.

Myslím, že sivá má aj viac odtieňov ako 50. Možno niektoré rozdiely nie sú už voľným okom viditeľné. Je to sofistikovaná farba, ktorá nesklame. Je nadčasová a nevadila by v každom šatníku.

Sivá vie predĺžiť.

Vie sa kombinovať aj tón v tóne, čo môže opticky postavu predĺžiť, a tiež zoštíhliť ak treba. Navyše takáto neutrálna kombinácia dáva priestor výrazným doplnkom, ktoré to vedia celé oživiť. Napríklad farebné lodičky, topanky, kabelky, šperky, nausnice, náramky atď. Jednoducho si to viete prispôsobiť príležitosti či nálade.

Sivá by mala mať v mužskej móde svoje pevné miesto tiež. Dodá eleganciu, spoľahlivosť, štýl.

Pozývam vás do mojej členskej zóny, kde nájdete prémiové inšpiratívne edukatívne videá a články o pravidlách v móde a ako ich používať v bežnom živote.