Farebná typológia je systém, ktorý sa používa na klasifikáciu ľudí do rôznych farebných kategórií na základe ich prirodzenej farby pleti, očí, vlasov a farby obočia.

Tento systém má význam všade. V osobnom živote či v profesionálnom. Pomáha jednotlivcom vybrať si také farby oblečenia a make-upu, ktoré najlepšie harmonizujú s ich prirodzeným farebným podtónom pleti a zvýraznia ich prirodzenú krásu.

Screenshot

Zvýši sebavedomie

Mať zdravé sebavedomie je zárukou spokojnosti so sebou samým. Nestačí mať len srdce na svojom mieste, ale i sebavedomie. Farebná typológia vie zaručiť aj toto. Podporí či zvýši sebavedomie a vlastnú ľudskú hodnotu. A to súvisí so spokojnosťou a úspechom v osobnom a v profesionálnom živote.

Všimli ste si niekedy, že niektoré farby oblečenia spôsobujú, že vyzeráte unavene a vyblednuto, zatiaľ čo pri iných budete okamžite vyzerať úžasne? Existuje dôvod, prečo sa to deje. A súvisí to s teóriou farieb.

Výber nesprávnych farieb pre vaše oblečenie môže spôsobiť, že budete vyzerať zle, choro alebo unavene. Ak chcete mať šatník, v ktorom sa budete cítiť skvele, v prvom rade nájdite farby, ktoré vám budú lichotiť najviac. A analýza farieb je skvelý nástroj, ktorý vám ich pomôže nájsť.

Ako farby ovplyňujú vzhľad

Screenshot

Sú farby, ktoré vyzerajú na nás úžasne. Tieto farby oživia náš prirodzený vzhľad. Pri nosení týchto farieb zistíme, že báječná farba redukuje nedokonalosti pleti ako sú tmavé kruhy pod očami, drobné vrásky a zafarbenia, odhalia zdravú pleť. Rozjasnia nás.

Farby, ktoré na nás vyzerajú dobre – ani skvele, ani zle.
Tieto farby na nás nevyzerajú zle, no nie sú ani rozprávkové. Sú to také tie “môže byť”. Akýsi druh neutrálnych, i keď nemusí ísť konkrétne o neutrálne farebný odtieň. “Nepokazím” nimi.

Farby, ktoré na nás nevyzerajú dobre.
Tieto farby nám skôr uškodia. Môžeme v nich pôsobiť smutne, choro, nesympaticky, pridajú na veku. Je dobré sa im vyhýbať v blízkosti tváre. Prípadne si ich obliecť/obuť do spodnej časti postavy.

Princípy farebnej typológie

Farebná typológia je skvelý nástroj ako nájsť osobné lichotivé farby, osobné farby úspechu, ale i osobné farby lásky.

Farebná typológia pomôže zlepšiť tiež vzťah k sebe samému, naučiť sa vidieť samého seba krajšie, hodnotnejšie.

Farebná typológia uľahčí život pri budovaní si šatníka, a tiež pri nakupovaní.

Ovládať princípy farebnej typológie, lepšie povedané, poznať svoje farby by malo byť “must have” pre každého.