Viva Magenta (Pantone 18-1750) bola nedávno vyhlásená za farbu roka 2023. Je to expresívny, rebelský hybrid červenej a ružovej – s modrými/fialovými podtónmi. 

Viva Magenta je odvážna

Farba roka Viva Magenta je hlbšia a silnejšia. Je odvážna a nebojácna. Má pulzujúcu farbu, ktorej bujarosť podporuje radostnú a optimistickú oslavu. Píše nový životný príbeh

Je to nekonvenčná farbu pre nekonvenčný čas.

img 2798
img 2798

PANTONE 18-1750 Viva Magenta pochádza z červenej rodiny a je inšpirovaná červenou košeňou, jedným z najvzácnejších farbív patriacich do rodiny prírodných farbív a zároveň jedným z najsilnejších a najjasnejších, aké svet poznal.

Inšpirácia z prírody

Keďže sa virtuálne svety stávajú čoraz dôležitejšou súčasťou nášho každodenného života, je dobré čerpať inšpiráciu z prírody a z toho, čo je skutočné.

Osem rokov sme nevideli, že by sa odtieň červenej sa objavil na populárnom vyhlásení trendu farieb od Pantone, s uvedením Marsala v roku 2015. V roku 2023 Pantone opisuje Viva Magenta ako silnú a posilňujúcu, podporujúcu slobodu sebavyjadrenia a experimentovania.

farby rokov pantone
https://looka.com/blog/every-pantone-color-of-the-year/

„PANTONE 18-1750 Viva Magenta víta každého s rovnakou vášňou pre život s rebelským duchom. Je to farba, ktorá je odvážna, plná vtipu a zahŕňa všetko.“ – Pantone

Farebné kombinácie farby roka 2023

Hľadáte farby na ladenie s Viva Magenta 18-1750? Táto žiarivá červená sa dobre spája s hlbokými tónmi, ako je smaragdová zelená a námornícka modrá, ako aj s nádychom neónu. Vyzerá skvele a s červenou, s ružovými odtieňmi, s olivovozelenou či béžovou. Samozrejme biela nesklame.

img 2807
farba roka 2023

Nemusíte ju mať zakomponovanú na veľkej ploche v šatníku. Farba roka nemusí tiež každému pristať. S typologického hľadiska nie každeému pristane v blízkosti tváre. V takom prípade si ju oblečte do spodnej časti postavy alebo v doplnkoch. Môže byť aj vo vzoroch. Platí všeobecné pravidlo, malé pre nižšie postavy a veľké pre vyššie.

img 2808
Viva Magenta

Už sa len odvážiť a vykročiť tou správnou viva magentovou nohou do roku 2023.

Chcete poradiť ako si obliecť Viva Magentu? Napíšte mi alebo si rovno rezervujte termín